Gladlaksen Grønli vender tilbake til Senja: – Vi bygger samfunn i praksis

jun 29, 2023

Sture Grønli startet i februar i jobben som personalsjef i Wilsgård-konsernet. Dermed har den smørblide senjaværingen kommet hjem til «eventyrøya».

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å bytte jobb, men tilfeldigvis kom jeg over stillingen som personalsjef i Torsken i Wilsgård. Da fant jeg ut at dette er en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Så jeg søkte på jobben og fikk stillingen, sier Sture Grønli.

– De siste fem årene har Grønli vært oppvekst og kultursjef i Karlsøy kommune. Før det igjen var han med og startet opp Norges Toppidrettsgymnas på Alfheim – i perioden fram til 2016.

Nå byttes Karlsøy ut med Torsken.

personalsjef i et svært spennende konsern

– Jeg trivdes veldig godt i Karlsøy også. Hele mitt yrkesliv har jeg mer eller mindre jobbet med folk. Å være personalsjef i et spennende konsern som Wilsgård, trigget meg voldsomt, forklarer Grønli.

– Wilsgård handler om mer enn oppdrett. Vi bygger samfunn i praksis, sier den nye personalsjefen.

Sture Grønli er født og oppvokst i bygda med det samme navnet som familienavnet hans, Grønli, og legger ikke skjul på at distriktssamfunnene betyr mye for han.

Torsken, Senja. - WilsgĂĄrd Fiskeoppdrett
Sture Grønli - Wilsgård Fiskeoppdrett

Skaper samfunn ved lokal verdiskapning

– Distriktssamfunnene er utrolig viktige. For det første er det mange flotte og arbeidsomme folk i disse samfunnene. Sånn som i Torsken for eksempel, skapes det store verdier. Her ser vi resultatene av hva lokalt eierskap betyr. Det er både vilje og evne til å bygge, og det er utrolig gøy å være med på, utdyper han.

– Hvordan har de første månedene vært?

– Det har vært veldig travelt, men spennende. For meg fiskeoppdrett en helt ny bransje, men vi skal vel være glade for at jeg ikke skal jobbe direkte med laksen, men alle de glade laksene – nemlig folkene. Det er vel der jeg har min største styrke, sier Sture Grønli.

Gladlaksen fra Senja som har fått i ansvar å holde de andre gladlaksene fornøyde i Wilsgård-konsernet.